Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro, Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sonrası dolar karşısında beş ayın zirvesine tırmanmasının ardından kazançlarını azalttı. Piyasada dikkatlerin ABD'deki vergi planına kayması, euronun kazancının bir kısmını geri vermesinde etkili oldu.

Euro, Emmanuel Macron'un başta gelmesiyle birlikte Marine Le Pen'in Fransa'nın gelecek Cumhurbaşkanı olması ihtimaline ilişkin yatırımcı endişeleri hafifledi. Euro, kazancını yüzde 2'ye kadar artırmasının ardından bir miktar geri çekildi ve TSİ 08:07'de dolar karşısında yüzde 1.23 artıda 1.0861 seviyesinden alıcı buldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumartesi günü twitter hesabı üzerinden 24 Nisan'da “büyük” bir vergi reformu ve indirimi planını açıklamaya hazırlandığını duyurdu.

Tokyo'da Mizuho Bank piyasa ekonomisti Daisuke Karakama, “Euro, ABD'de doları destekleyen vergi indirimi planına ilişkin beklentilerin etkisiyle güç kaybedebilir” dedi ve “ Jeopolitik riskler artıyor ve bu nedenle piyasalar seçim sonuçları öncesi seviyelere çekilebilir. Avrupa'da birçok siyasi risk var” şeklinde devam etti.