Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(15:15'te güncellendi)

Altın fiyatları, traderların yön için dikkatlerini hisse sentleri ve doalra çevirmeleri ve bazı yatırımcıların düşüş beklentisi ile açtıkları pozisyonları kapatmaları ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 10:34'te ons başına 1,228.75 dolara tırmandı.

Fiyatlar Salı günü iki ayın en düşük seviyesini gördükten sonra bu hafta yüzde 0.1 yükseldi.

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların küresel karşarı ve ABD'de tüketicilerin harcama yapmaya devam konusundaki iştahını değerlendirmeleri ile birlikte, Perşembe günü son üç haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirdikten sonra yön bulmakta güçlük çekiyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi iki günlük düşüşün ardından yatay seyretti.

Tokyo'da Emori Capital Management naşkanı Tetsu Emori, "Altın Asya hisse senetlerindeki hareketlerden, ABD'de zirvesini görüdğü düşünülen hisse senetlerinden ve dolardaki zayıflamadan destek buldu," dedi ve "Kısa pozisyonların kapatılmasına yönelik işlemler yapılıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 16.4034 dolara çıktı ve son bir ayda ilk haftalık yükselişine yöneldi. Platin yüzde 0.3 yükselerek ons başına 921.15 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.4 değer kazanarak 806.69 dolara ulaştı.

(15:15'te güncellendi)