Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yuan, üç günlük kazançlarını genişleterek, altı aydan uzun bir sürenin en güçlü kapanışına yöneldi. Politika yapıcıların yuanı desteklediği yönündeki spekülasyon, Çin parasının yükselişinde etkili oldu.

Yuan, TSİ 10:20'de dolar karşısında yüzde 0.50 artıda 6.8216 seviyesinden işlem gördü. Çin dışında işlem gören yuan ise ABD Doları karşısında yüzde 0.78 artıda 6.7717 seviyesinden alıcı buldu. Dolar/offshore yuan paritesi, Şubat başından bu yana ilk kez 6.8 seviyesinin altına geriledi. Hong Kong'da yuanın gecelik fonlama maliyeti Ocak başından beri görülen en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin'de politika yapıcılar, Moody's Investors Service'in geçtiğimiz hafta Çin'in kredi notunu indirmesi gibi dönemlerde, zaman zaman Döviz ve hisse senedi piyasalarına müdahale ediyorlar. Yetkililer, Cuma günü yuanın günlük referans kuruna (fiksing) “dengeliyici unsur” eklenebileceğini belirtmişti. Analistlere göre söz konusu değişiklik yetkililere parite üzerinde daha fazla kontrol verecek ve piyasa fiyatlamasının etkisini dizginleyecek.

Hong Kong'Da gelecek yuan interbank faizi 15.73 yüzde puanı artarak Çarşamba günü yüzde 21.08'e tırmandı ve 6 Ocak'tan beri en yük seviyesini gördü.