Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların İngiltere seçimlerini, eski FBI Direktörü James Comey'in ABD Senatosu'nda yapacağı konuşmayı ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin politika kararı sonrası yapacağı basın toplantısını beklemeleri ile birlikte, son dört gündeki ilk kaybını korudu.

Spot altın, Çarşamba günü 7 ayın zirvesinden geri çekilerek yüzde 0.6 düştükten sonra, Singapur saati ile 10:00'da ons başına 1,286.70 dolar seviyesinde yatay seyretti.

Altın 6 Haziran'da 1,296.15 dolar ile 9 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

ABD para biriminin 10 önemli para akrşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi ve yükselişini ikinci güne taşıdı.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "Dolardaki ılımlı yükseliş ve bugünkü Senato konuşması öncesi Comey'in açıkladığı ve sürpriz içermeyen konuşma metni, altının kazançlarının bir kısmını geri vermesine neden oldu," dedi.

Sharma, İngiltere seçimleri, Orta Doğu ve Kuzey Kore gibi süregelen jeopolitik risklerin altına destek verdiğini sözlerine ekledi.

Spot gümüş değişmeyerek ons başında 17.6007 dolar seviyesinde kalırken, platin yüzde 0.2 yükselerek ons başına 946.84 dolar ve palladyum yüzde 0.2 kazançla ons başına 836.48 dolara tırmandı.