Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD'de sağlık reformu oylamasının ertelenmesiyle birlikte dolar, G-10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti. Trump yönetiminin politika değişikliğine ilişkin gücüne yönelik şüpheler arttı.

ABD Doları, Cumhurietçilerin kanuna ilişkin oylamanın 4 Temmuz tatilinin sonrasına ertelenmesine karar vermesi ardından, geriledi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin enflasyonla ilgili olumlu değerlendirmesinin euroyu destekleyerek 10 ayın zirvesine taşıması, dolar üzerinde baskı oluşturdu.

Sydney'de St. George Bank kıdemli ekonomisti Janu Chan, “AMB artık Fed'in tam ters yönünde ilerlemiyor ve bu dolarda daha geniş çaplı bir zayıflamaya neden olabilir” dedi. Chan, “Sağlık reformunda oylamanın ertelenmesi politika değişikliğinni zorluğunu gösteriyor ve Trump'ın teşviklerini ve vergi indirimlerini gerçekleştirebileceğine ilişkin şüpheleri artırıyor” diye ekledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu hafta yüzde 0.53 azalarak 1,189.24 puana geriledi. Dolar/yen paritesi, Çarşamba günkü işlemlerde yüzde 0.17 düşerek 112.16 seviyesinden işlem gördü.