Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yen karşısında beş haftanın en düşük seviyesini gördü. Rusya ile ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası arasındaki olası ilişkiye dair genişleyen soruşturmanın, Trump'ın ekonomi ajandasını rayından çıkarabileceği endişeleri doların zayıflamasında etkili oldu.

Asya'da bulunan bir Döviz traderına göre ABD'de düşük hazine tahvili faizleri ve petrol fiyatları, Jared Kushner'ın Pazartesi günü Senato İstihbarat Komitesi ile gerçekleştireceği basına kapalı toplantı öncesinde, kaldıraçlı satışları tetikledi.

Hedge fonları ve diğer önemli spekülatörlerin dolara ilişkin beklentileri, dört yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Singapur'da “Trump'ın öngörülebilir gelecekte kapmanya vaatlerini yerine getirebilme ihtimali neredeyse sıfır. Bu nedenle bu yılki 'Trump işlemleri' bitti; büyük bir ihtimalle gelecek yılki de.” diyen Saxo Capital Markets Ltd.'den Andrew Bresler, Önümüzdeki aylarda doların kaderini değiştirebilecek tek şeyi ABD verilerinde bir iyileşme. Bu Fed'e faiz sürecini sürdürme konusunda güven verir” şeklinde devam etti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 09:20'de fazla değişmeyerek 1,161.53 seviyesinden işlem gördü. ABD Doları, Pazartesi günkü işlemlerde 110.77 seviyesine kadar gerilemesinin ardından yen karşısındaki kayıplarını geri aldı. Dolar/yen paritesi 111.15 seviyesinden alıcı buldu.