Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, iki günlük yükselişinin ardından piyasanın Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika toplantısı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Başkanlığına ilişkin kararı öncesinde kazançlarına ara verdi.

ABD Doları, önemli paraların çoğu karşısında değer kaybetti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 100 günlük hareketli ortalamasında bulunan destek seviyesine doğru geriledi.

Tokyo'da Sony Financial Holdings Inc. baş analisti Maki Ogawa, “Doların genel anlamda zayıflığı enflasyonun yükselmemesine bağlı ve bu ABD tahvil faizlerini de sınırlandırıyor.” dedi ve “Doların Eylül seviyelerine göre toparlanmasıyla birlikte piyasalar ekonominin gücünü doğrulamak için daha fazla veri görmek istiyor.” diye devam etti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 artıda 1,171.90 puan seviyesine tırmanarak 100 günlük hareketli ortalaması olan 1,167.17 seviyesine yaklaştı. Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 yükselerek 1.1769 seviyesinden alıcı buldu. Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 geriledi ve 113.34 seviyesinden işlem gördü.