Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in son toplantısının tutanaklarının yetkililerin faiz artırımına ilişkin destekleri artarken enflasyonın inatçı biçimde düşük kalmasını beklediklerini gsötermesinin ardından düşüşünü sürdürdü ve iki ayın en büyük düşüşüne yöneldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed yetkililerinin, bu ayın başında gerçekleştirdikleri politika toplantısında, durgun enflasyon ortamında, gelecekte izlenecek politika yoluna ilişkin bölünmelere karşın, kısa vadede faiz artırımı öngörmesi ile birlikte Ekim ayı ortasından bu yana en düşük seviyesine indi. ABD Hazine tahvilleri kazançlarını sürdürdü ve 10 yıllıkların faizi yüzde 2.32'ye indi.

Jefferies LLC Döviz stratejisti Brad Bechtel, "Fed yetkilileri içeride halen enflasyon konusunu tartışıyor ve bu, beklendiği üzere, temel anlaşmazlık kaynağı gibi görünüyor," dedi ve "Aralık toplantısında faiz artırımı güçlü bir şekilde masada görünüyor, ancak 2018 biraz belirsiz. Dolardaki hareket, tatil nedeniyle uzayan haftasonu öncesi, birçok yatırımcının Cuma günü ofis dışında olacak olması birlikte, biraz pozisyon kapama işlemlerinden kaynaklandı" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 düştü. Euro dolar karşısında yüzde 0.6 yükselerek 1.181 seviyesine çıkarken, yen yüzde 1 tırmanarak 111.37 seviyesine geldi.