Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) enflasyonu görünümüne ilişkin tedbirli duruşunu koruması ile dolar karşısında bir ayın en iyi haftasına yöneldi. ABD'de vergi refromu tarafındaki gelişmelerin yeni engellerle karşılaşması da yenin dolar karşısında güçlenmesinde etkili oldu.

Japon Yeni, Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları hariç G-10 paralarının tamamı karşısında değer kazandı.

Çarşamba günkü Fed kararı öncesinde açıklanan ABD TÜFE verisinin tahminleri karşılayamaması ve ABD vergi reformuna yönelik belirsizliğin korunuyor olması da doların güçsüz seyrindeki önemli unsurlardan.

Hong Kong'da Credit Agricole'un kurumsal ve yatırım bankacılığı birimi stratejisti David Forrester, “İki unsur var: Fed gelecek faiz artırımlarına yönelik söylemi açısından güvercin bir tavır sergiledi; ve ABD'de vergi reformu giderek sorunlu bir hal alıyor. Her iki unsurda bu hafta ABD hazine tahvili faizlerinin gerilemesine neden oldu” dedi.

Dolar/yen paritesi, Perşembe günü 112.07 ile haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından Cuma günü yatay seyrederek TSİ 08:12'de 112.18 seviyesinden alıcı buldu. Dolar/yen, haftalık yaklaşık yüzde 1.05'lik düşüşüne hazırlanıyor.