Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Ticaret Bakanı'nın ABD'nin Çin ile olan ticaret anlaşmazlığına ilişkin çözüm üretmeye hazır olduğunun sinyalini vermesi ardından güvenli varlık talebinin azalmasıyla yen karşısında yükseldi.

Dolar/yen paritesi, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un Senato konuşmasında hem Çin'in hem de ABD'nin ticaret savaşı istemediğini belirtmesi sonrasında yüzde 0.2 tırmanarak 110.57'ye yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump ise çeşitli ülkelerle yakın zamanda yeni ticaret anlaşmaları açıklamayı beklediğini ifade etti.

Sony Financia Holdings Inc. Döviz analisti Kumiko Ishikawa, “Bunlar, Ticaret Bakanı Ross ve Başkan Trump'ın yorumları sonrasında ticaret gerginliğinin bir miktar azaldığının sinyalleri. Dolar, hisselerin kazançlarını artırması durumunda yen karşısında 111'e kadar gelebilir ve onun ötesinde piyasa, kısa vadede dikkatli olacaktır.” dedi.

Doların önemli paralar karşısındaki seyrini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:05'te yüzde 0.15 artıda 1,189.97 puan oldu. Dolar/yen, yüzde 0.33 artıda 110.72Den alıcı buldu.