Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Üç endüstri kaynağı Reuters’a yaptığı açıklamada, Rusya hükümetinin, OPEC+'ya verdiği sözler doğrultusunda Haziran ayı sonuna kadar günde 9 milyon varillik üretim hedefine ulaşmalarını sağlamak için şirketlere ikinci çeyrekte petrol üretimini azaltmaları talimatını verdiğini söyledi.

İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, hükümetin her şirkete hedefler belirlediğini ve OPEC+'nın uluslararası petrol fiyatlarını desteklemek için üretimi kısma taahhüdünü yerine getirme niyetini gösterdiğini söyledi.

Bu ayın başlarında Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya'nın ikinci çeyrekte petrol üretimini ve ihracatını günde 471 bin varil (bpd) daha azaltacağını söylemişti. Novak üretim için hedeflenen seviyeyi sağlayamadı ancak azaltma planlandığı gibi uygulanırsa üretim Haziran ayında neredeyse 9 milyon varile gerileyecekd. Öte yandan Novak geçen ayın sonlarında Rusya'nın petrol üretiminin günde 9,5 milyon varil olduğunu söylemişti.

Rusya, Şubat 2022'de Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonun ardından büyük miktardaki verileri gizli olarak değerlendirdiği için ham petrol üretimine ilişkin istatistikleri açıklamama kararı almıştı.