Advertisement
HABERLER ABONE OL

SEGM Sürdürülebilir Eğitim Gelişim Ödülleri İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

“SEGM Sürdürülebilir Eğitim Gelişim Ödülleri” iki farklı kategoride yer aldı.

Büyük ödül, SEGM – Sürdürülebilir Eğitim Gelişim Ödülü Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin oldu. SEGM – Sürdürülebilir Eğitimi Gelişim Teşvik Ödülü’nün sahibi ise LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. ve Unifree Duty Free İşletmeciliği A.Ş oldu.

SEGM Sürdürülebilir Eğitim Gelişim Ödülüne tüzel kişiliğe sahip büyük ölçekli işletmeler, KOBİ, start-up, kamu ve sivil toplum kuruluşları başvuru yaptı. Sürdürülebilir eğitim uygulamaları ile etki alanını büyüten ve uluslararası alana yayılan proje başvuruları da ödül değerlendirme kapsamında yer aldı.

“Sorunların çözümü için çalışacak liderlere, kurumlara, şirketlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç var”

Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Çabuk, ödül töreninde yaptığı konuşmada, SEGM Sürdürülebilir Eğitim Gelişim Ödülü ile sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Bugün başta iklim krizi olmak üzere dünyada ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çeken Çabuk, sorunların çözümü için harekete geçilmemesi durumunda maliyetlerin katlanarak artacağını vurguladı. Bu sorunların çözümü için çalışacak liderlere, kurumlara, şirketlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Çabuk, sürdürülebilirlik anlamında ortaya konan küresel hedeflere ulaşıldığında dünyanın çevresel açıdan güvende, ekonomik olarak kapsayıcı, toplumsal açıdan refah içinde ve daha öngörülebilir olacağının altını çizdi.

Çabuk, “Kurumsal ve kalıcı başarı için çalışanların ve diğer paydaşların davranışsal, yönetsel ve teknik yetkinliklerini geliştirmek için eğitim ve gelişim programları büyük önem arz ediyor. Biz de SEGM olarak bu kıymetli çabayı öne çıkarmak, birbirimizden feyz almak ve daha iyiye ulaşmak için kendi üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.