Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, SPK'nın, Libya lideri Kaddafi ve yakınlarına ait şirketlerin İMKB'deki hisselerini dondurulması iddiasına ilişkin, ''Başbakanlık genelgesi ne emrediyorsa onu yapıyoruz'' dedi.

Akgiray, İTÜ Ayazağa Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başlayan ''Uluslararası Matematiksel Finans ve Ekonomi Konferansı''nın açılışında yaptığı konuşmada, insanları kendi yatırım kararlarını vermesi için eğitmek gerektiğini, riskin farkında olunmasını, uzun vadeli düşünülmesini istedi.

Finansal okumadaki eğitim arttıkça bunu halkın da takip edeceğini belirten Akgiray, matematiksel finansın bugün hiç olmadığı kadar önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akgiray, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe hisseleri için SPK'nın da işin içine girebileceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine, ''Yok böyle bir şey. Ne alakamız var? Ancak halka açık şirket olarak şirket değeri ile, yatırımcı ile ilgili bir sıkıntı söz konusu olursa tabii ki devreye gireriz. Yatırımcının korunması için ne gerekiyorsa onu yaparız'' diye konuştu.

SPK'nın, Libya lideri Kaddafi ve yakınlarının şirketlerinin İMKB'deki hisselerini dondurmasına ilişkin bir soru üzerine, Akgiray, ''Başbakanlık genelgesi ne emrediyorsa onu yapıyoruz'' dedi.

Akgiray, Libya'daki İMKB hisselerinin dondurulacağını söyledi. ''Sadece Emlak GYO mu?'' sorusu üzerine de, ''Ne varsa... O da var mı bilmiyorum'' dedi.

Akgiray, bir başka soruya da ''El koymak gibi bir şey yok. Öyle geçici olarak tedbir var galiba... Ben de tam olarak genelgeyi okumadım. Arkadaşlar baktılar, gereğini yaptılar dün ve önceki gün...'' yanıtını verdi.