Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Tesla, Çin'de yerel olarak üretilen her iki modelin fiyatını düşürdü. ABD'li otomobil üreticisinin Ocak 2023'te sektör genelinde kar marjlarını düşüren uzun süreli bir indirim turunu başlatmasının ardından, bu hamleler Tesla'nın rakipleri üzerinde fiyatları düşürmeleri için daha fazla baskı yaratabilir.

Otomobil üreticisinin resmi web sitesine göre, temel Model 3 sedanın başlangıç fiyatı yüzde 5,9 düşüşle 245.900 yuan'a (34.300 dolar) geriledi. Model Y spor ticari aracın başlangıç fiyatı 266.400 yuan'dan 258.900 yuan'a düşürüldü ve bu da yüzde 2,8'lik bir düşüşe işaret ediyor.

ABD'li otomobil üreticisinin başlangıçta Ocak 2023'te sektör genelinde kar marjlarını zorlayan uzun süreli bir indirim turunu tetiklemesinin ardından, bu hamleler Tesla'nın rakipleri üzerinde fiyatları düşürme yönünde daha fazla baskı oluşturabilir. Xpeng ve BYD gibi yerel üreticiler ve Volkswagen AG gibi küresel otomobil üreticileri, 2023 yılına kadar pazar konumlarını korumak için fiyatlarını düşürmek zorunda kaldılar; yerel otomobil üreticilerinin yalnızca üçte biri sonunda yıllık satış hedeflerine ulaştı.

Bu arada, Çin'in elektrikli otomobil pazarının, ülkenin pandemiden sonraki düzensiz ekonomik toparlanmasının Tüketici Güveni üzerinde baskı yaratması nedeniyle 2024'te ikinci yıl için yavaşlaması bekleniyor