Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya Federasyonu menşeli “Diğerleri” eşya tanımlı renksiz düzcam ürünü ithalatına yönelik başlatılan soruşturmalar sonuçu 2017 yılından beri uygulanmakta olan dampinge karşı vergi devam edecek. Aynı şekilde sodyum perkarbonatlar ürünü ithalatına 2018 yılından beri uygulanan vergileri sürecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin Ticaret Bakanlığı tebliğine göre, en son 2022 yılında söz konusu ürünlerin Rusya Federasyonu menşeli olanların için başlatılan gözden geçirme soruşturması tamamlandı.

Yürütülen soruşturma sonucunda, Rusya Federasyonu menşeli bu ürünlere yönelik önlemin yürürlükten kalkması durumunda dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu belirlendi.

Buna göre, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, Rusya Federasyonu menşeli olanların ithalatına Guardian Steklo Rostov LLC, Guardian Steklo Ryazan LLC ve JSC Saratovstroysteklo şirketlerine CIF bedelinin yüzde 8 diğerlerinin yüzde 10 oranında dampinge karşı vergi uygulamasının sürmesine karar verdi.

Sodyum perkarbonatlar ithalatına da önlem

Ayrıca, Almanya Federal Cumhuriyeti ve İsveç Krallığı menşeli sodyum perkarbonatlar ürünü ithalatına aynı gerekçeyle CIF bedelinin yüzde 5 ile yüzde 12 oranında dampinge karşı vergi uygulaması devam edecek.