Advertisement
HABERLER ABONE OL

Zorlu, enerji dağıtım şirketini elinden çıkardı.

Zorlu Enerji'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'de sahip olduğu payların tamamını toplam 200 milyon dolar karşılığı 6,38 milyar TL bedel karşılığında, Palmet Enerji AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Gaztrak Enerji AŞ'ye sattı. Satışın 12 Mart tarihinde tamamlandığı belirtildi.

Açıklamaya göre satışta Dolar/TL kuru 31,8767 seviyesinden alındı.

Açıklamada satış bedelinden toplam 2,81 milyar TL tutarındaki finansal ve ticari yükümlülüklerin düşülmesi ve kalan 3,57 TL'nin nakden ve peşinen alıcı tarafından ödenmesi suretiyle işlemin gerçekleştiği bildirildi.

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak işlem ile ilgili şunları söyledi: Türkiye’de elektrik üretiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan bir şirket olarak sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma stratejimiz doğrultusunda, gaz dağıtım alanında başarıyla sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi yenilenebilir enerji alanındaki faaliyetlerimize odaklanmak üzere devretmeye karar vermiştik. Önümüzdeki dönemde de jeotermal, rüzgâr, güneş gibi alanlara yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bu vizyonla doğalgaz dağıtım şirketlerimiz için imzaladığımız hisse alım anlaşmasının ardından pay devir işlemlerimizi tamamladık.