X

Cari açıkla mücadelede fikri mülkiyet hakları

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED, "Türkiye'de Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması: Uluslararası Doğrudan Yatırımlara Etkiler" başlıklı bir rapor hazırlamış. Rapor, Ankara'da düzenlenen bir seminerle kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Başlığı kadar içeriğiyle de oldukça dikkat çeken raporda; "Fikri mülkiyet haklarının korunmasına atfedilen önem uluslararası yatırım miktarının vr sektörel dağılımının yanısıra niteliğini de etkilemektedir. Yapılan araştırmalar, sektörel özelliklerinden bağımsız olarak, fikri mülkiyet haklarına sağlanan korumanın zayıf olduğu ülkelerde uluslararası yatırımcıalrın üretim yerine satış ve dağıtım operasyonlarını temel alan bir yapı ile yatırıma yönelmeyi tercih ettiklerini göstermektedir. Oysaki bunun tersine fikri mülkiyet rejimini güçlendiren ülkelerin bu tutumuna uluslararası firmalar daha fazla teknoloji yatırımı yaparak cevap vermektedirler" saptaması yer alıyor. Alıntıda yer alan yaklaşım, Amerikalı ve Avrupalıların bir süreden beri öne çıkardıkları bir konu.
Türkiye'de olayın sadece kitap ve müzik kopyacılığı yanıyla ilgileniyor. Daha çok iç üretimi koruyan kurumsal ve idari yapılaşma öne çıkıyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Veda 30 Kasım -1 Pazartesi IMF raporu, 2014 para politikası ve kur hareketlerinin yönü 30 Kasım -1 Pazartesi TOKİ açıklama göndermiş 30 Kasım -1 Pazartesi Mali disiplin seçim rüzgârına yazılmış ilkedir 30 Kasım -1 Pazartesi Özel sektörün dikkat çeken yatırım iştahı! 30 Kasım -1 Pazartesi