X

OECD 'Daha İyi Yaşam Endeksi'nde son sıralardayız

İnsanoğlunun hayata geldikten sonraki tüm mücadelesi iyi yaşayabilmek içindir. Refahtan yeterince pay alabilmektir. Ortak yanımız daha iyi eğitim, sağlık, adalet, çevre vb. olanakları sağlayan bir ortamda karnımızı doyurmaktır.
Ama "daha iyi" ne demek? Ben babamın yaşadığı şartlardan çok daha iyi yaşadığımı biliyorum. Onun çocukluğunda, gençliğinde evde radyo, televizyon, bilgisayar, internet yoktu. Ulaşım bu kadar kolay değildi. En yakın kasabaya gidebilmek için sabah servisini yakalamak zorundaydı. Şimdi kasabadaki hizmetler ayağına geliyor. O zaman Türkiye büyük "inkişaf" (gelişme) göstermiş diyebilir miyiz?
Eğer iletişim dünyayı bu kadar küçültmeseydi karşılaştırmayı ülke içinde, geçmişle yapmak yetebilirdi. Ancak artık insanlar kitle iletişim araçlarıyla dışarıdaki yaşam standartlarını daha yakından izleyebiliyorlar. Kendi yaşam standartlarını gelişmiş ülkelerdekilerle karşılaştırıyorlar.

PARAYLA SAADET OLMAZ AMA

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Veda 30 Kasım -1 Pazartesi IMF raporu, 2014 para politikası ve kur hareketlerinin yönü 30 Kasım -1 Pazartesi TOKİ açıklama göndermiş 30 Kasım -1 Pazartesi Mali disiplin seçim rüzgârına yazılmış ilkedir 30 Kasım -1 Pazartesi Özel sektörün dikkat çeken yatırım iştahı! 30 Kasım -1 Pazartesi