X

Bütçe seçim büyüme ve cari açık sinyali veriyor

Şubat ayı bütçe rakamlarına bakarak, yılın geneline yönelik çok erken bir değerlendirme yapılamaz. Ancak gelir ve gider rakamlarının detaylarına bakınca, gelişmeler gelir tarafı ticaret açığının büyüyebileceğine işaret ediyor. Harcama tarafında faiz dışı harcamalardaki hızlı artış dikkat çekiyor.

İTHALDEN ALINAN KDV VE ÖZELLEŞTİRME GELİRİ ARTMIŞ
Geçen yıl işlemleri yapılmasına rağmen bütçe kaydı bu yılın başında yapılan 4.5 milyar liradan fazla özelleştirme gelirlerinin iki aylık bütçeye büyük etkisi görülüyor. Toplam bütçe gelirlerinin neredeyse yüzde 7’si bu kalemden gelmiş. Ayrıca 2012 senesinden farklı olarak dahilde alınan KDV artışı da büyük. Yüzde 27’den fazla artış, eğer özel bir tahsilat çabası veya idari bir önlem yoksa ekonomik aktivitenin canlanma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bu arada benim özel önem verdiğim tahsilat konusuna değinmeden geçemeyeceğim.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Veda 30 Kasım -1 Pazartesi IMF raporu, 2014 para politikası ve kur hareketlerinin yönü 30 Kasım -1 Pazartesi TOKİ açıklama göndermiş 30 Kasım -1 Pazartesi Mali disiplin seçim rüzgârına yazılmış ilkedir 30 Kasım -1 Pazartesi Özel sektörün dikkat çeken yatırım iştahı! 30 Kasım -1 Pazartesi