X
YORUM

Keramet bizde mi dünyada mı?

“No man is an island.”

İngiliz şair John Donne’un 1.500’lerde yazdığı şiirin adı.

Toplum içinde yalnız yaşamadığımızı, bakış açımızı ve ilişkilerimizi dünyaya açmadığımız takdirde başarıya ulaşamayacağımızı anlatmak için kullanılıyor.

Hiçbirimiz ada değiliz. Ana karaya bütünleşik olduğumuz için de orada olan bitenin yansımasından kaçamıyoruz.

Piyasayı takip eden ve yorumlamaya çalışanlar için en büyük sorunlardan biri, günlük fiyat hareketlerini açıklamak zorunda olmak. Zira, kur ya da borsada her gün oluşan farklı hareketleri anlamlandırmaya çalışmak, bazen büyük resmi kaçırmaya, sıklıkla da hatalı yorum yapmaya neden olabiliyor. Önemli olan nokta, genel trendi izleyebilmek, büyük resmi görebilmek.

Sadece kendi dünyamızı takip edip, Türkiye ile yatıp kalktığımızda olan biten her şeyi de Türkiye gözüyle yorumlamaya çalışabiliyoruz.

Bu nedenle tüm olan biteni önümüzdeki ağaca yorabiliyoruz. (Tabii arkasındaki ormanı kaçırmış oluyoruz.)

Bundan ötürüdür ki, şu soruları sorabiliyoruz:

- “Türkiye operasyona başladı, dolar nasıl 3.73’e düştü?”

- “İşler bu kadar kötüyken borsa nasıl yükseliyor?”

- “Borsadaki hareket sadece birkaç şirketle oldu, bizim hisseler hiç oynamadı?”

- “Petrol fiyatı artarken bu THY nasıl oluyor da bu kadar yükseliyor?”

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Hangisi yasadışı işlerde daha çok kullanılıyor? Bitcoin mi, dolar mı? 22 Aralık 2017 Cuma, 10:04:17 YSK’nın seçimlere dışardan müdahaleye karşı gücü var mı? 17 Kasım 2017 Cuma, 09:09:36 Trump gerçekten de zengini seviyor! 31 Ekim 2017 Salı, 13:08:47 Dolar/TL tahmini için en kritik grafik... 23 Ekim 2017 Pazartesi, 13:07:08 Koç, Sabancı neden Hyperloop’a yatırım yapmaz? 16 Ekim 2017 Pazartesi, 12:41:42