X
GÖRÜŞ

Kitle fonlaması: Bir dayanışma modeli

Kitle fonlaması kaynak ihtiyacını karşılamanın ve finansmana erişimi kolaylaştırmanın yanı sıra hayallerin gerçeğe dönüşmesine de olanak tanıyor. Bu noktada kitle fonlamasının “dönüştürücü bir gücü” olduğuna inanıyorum. Daha da önemlisi kitle fonlaması pozitif bir sosyal ve çevresel katkı sağlıyor.

Bu yazımda daha çok sosyal etki yaratmaya odaklanan ödül bazlı kitle fonlamaya değineceğim. Ödül bazlı kitle fonlama, temelinde bir ön satış yöntemi gibi çalışıyor. Söz konusu yöntem ile girişimcinin sermaye alarak hayata geçirmeyi ortaya koymayı planladığı projenin, ürün ve servisin önden satışı kitlelere duyurulurken, finansman sağlanıyor. Bu model ile destekçiler bir kâr beklentisi veya herhangi bir ticari bir amaç gütmeden ilgilendikleri projelere maddi katkı sağlarken proje sahipleri tarafından da çeşitli maddi/manevi karşılıklar ile yaptıkları destekler için ödüllendiriliyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Kitle fonlaması sadece fon toplama değil… 24 Haziran 2022 Cuma, 09:38:39 Kitlesel Fonlama: Paylaşım dünyasının finans modeli 28 Nisan 2022 Perşembe, 14:38:51 Bir demokratik finansman yöntemi: Kitle Fonlama 12 Nisan 2022 Salı, 15:07:14