Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

altında geçen hafta görülen rekor serisi ABD'den gelen verilerle dengelenirken, yeni haftanın ilk işlem gününde ilk işlemlerde primli seyir izlendi.

Yeni haftanın ilk işlemlerinde spot piyasada altının onsu 2 bin 350 doların üzerini test etti.

Altın Şubat ortasından bu yana yüzde 17'den fazla artış kaydetti; kazanımların en azından bir kısmı Fed'in faiz indirimine yaklaştığı yönündeki iyimserlikten kaynaklandı. Merkez bankası talebi de bir faktör oldu; Çin Merkez Bankası, Mart ayında art arda 17. ayda altın alımı yapıldığını bildirdi.

Yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak ABD Mart ayı enflasyon verilerini yakından takip edecek ve bu veriler, politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşürme konusunda nerede durduklarına daha fazla ışık tutabilecek.

Diğer yandan yatırımcılar Orta Doğu'daki gerilimi izlemeye devam ediyor. İsrail, Pazar günü yaptığı açıklamada, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun zaferin yakın olduğunu söylemesinin ardından ülkenin güney Gazze'den bazı birlikleri çıkaracağını söyledi. Bu arada İran, İsrail'in Suriye'deki konsolosluğuna yönelik şüpheli saldırısına yanıt vermeye hazırlanırken, Hizbullah savaşa hazır olduğu konusunda uyardı.