Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Külçe, dikkatlerin Orta Doğu'daki iki güç arasında topyekun bir savaş başlatma riski taşıyan potansiyel bir karşı saldırıya çevrilmesiyle önceki seansta elde ettiği yüzde 1,7'lik kazancı korudu. İsrailli askeri yetkililer yanıt vermekten başka çareleri olmadığını yinelerken, ABD ve Avrupa itidal çağrısında bulundu.

Wall Street'in korku ölçeği olarak anılan Chicago Board Options Exchange Volatilite Endeksi Cuma ve Pazartesi günü çeyrekten fazla artarak, Ekim sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed’in ne zaman faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentiler geri çekilirken, tedirginlik altının yükselişini daha da körüklüyor. Kıymetli metal bunun yerine merkez bankalarının güçlü alımları, Çinli tüketicilerin artan talebi ve artan jeopolitik riskler de dahil olmak üzere uzun süredir devam eden diğer desteklerle desteklendi.

Citigroup bir notta 2024 altın tahminini ons başına 2.350 dolara yükselttiğini ve 2025 altın tahminini 2.875 dolara "yüzde 40 oranında büyük bir revizyon" yaptığını belirtti. Bu, Goldman Sachs'in Cuma günü metalin "sarsılmaz bir boğa piyasasında" olduğunu ve yıl sonu tahminini 2.700 dolara yükselttiğini söylemesinin ardından geldi.

Spot altın, Singapur'da sabah 9:03 itibarıyla yüzde 0,1 artışla ons başına 2.384,75 dolara yükseldi; bu, Cuma günü ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.431,52 dolardan çok da uzakta değil. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen hafta 2022'den bu yana en yüksek olan yüzde 1,3'lük artışın ardından yüzde 0,1 artış gösterdi. Gümüş yatay seyrederken platin ve paladyum düştü.