Advertisement
HABERLER ABONE OL

Boston Fed Başkanı Susan Collins Boston Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmada faiz indirimine başlamadan önce enflasyonun hedefe doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmek istediğini belirtti.

Bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmayan Collins “Şu anda para politikası iyi bir yerde. Verileri ve görünümü yakından takip ediyoruz. Ekonomiye olan güvenimiz arttıkça yıl sonuna doğru para politikasında gevşemek uygun olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen haftaki faiz toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Mart ayında faiz indiriminin baz senaryoları olmadığını belirtmişti.

Fed faizi değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında tutmuştu.

Collins enflasyonun yüzde 2’lik hedefe inmesi için talebin azalması gerekeceğini, bunun işaretlerinin de görülmeye başlandığını ifade etti. Collins ayrıca enflasyonda ve ekonomide risklerin dengelendiğini dile getirdi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise CNBC’ye verdiği demeçte enflasyonun güzde 2’ye indiğini görmek istediklerini belirterek “Birkaç ay daha verileri takip etmek istiyorum. Bu sene 2 veya 3 faiz indirimi uygun olabilir” şeklinde konuştu.