Advertisement
HABERLER ABONE OL

Garanti BBVA Yatırım yayımladığı 2024 strateji raporunda baz senaryolarının yüzde 45 yıl sonu TÜFE ve 42 seviyesinde yıl sonu Dolar/TL ’yi içerdiğini belirtti.

Raporda “TCMB’nin sinyalini verdiği gibi para politikasında sıkılaştırma sürecini yılın ilk ayında sonlandıracağını, ancak sıkı duruşunu yıl boyunca koruyacağını öngörüyoruz” denildi.

Söz konusu raporda “Artan Döviz rezervleri, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve TL’nin reel getiri sağlaması gibi etkenlerle Türk Lirası’nda reel değer artışı bekliyoruz. BIST100 beklentimiz, yüzde 54 potansiyele işaret etmekte ve bunun yüzde 26’sı çarpan büyümesi, yüzde 28’i ise kar artışından gelmektedir. BIST’te 2024’te sektör ve şirket seçiminin önem kazanacağı, temel göstergeleri sağlam şirketlerin olumlu ayrışacağı bir dönem bizi bekliyor. Bankacılık, havacılık, gıda perakendesi ve telekom beğendiğimiz sektörler arasında yer alırken, beyaz eşya ve otomotiv ise bir miktar geri kalmasını beklediğimiz sektörler” ifadeleri kullanıldı.