Advertisement

The World Economic Forum (WEF) Sanayi 4.0 Merkezi Başkanı Aytuğ Göksu, Davos 2024’ün gündemini Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Bu yıl 54. yıllık toplantılarını düzenlediklerini belirten Göksu, toplantıya 2 bin 800’ün üzerinde katılımcının kaydolduğunu söyledi. Bu 2800 katılımcının arasında 1600’ün üzerinde CEO ve üst düzey şirket yöneticisi olduğunu belirten Göksu, “Devlet temsilcileri tarafından da katılımların olduğunu kaydetti. Göksu ayrıca, “G7 ve G20 tarafından çok kuvvetli katılımlar görüyoruz. 150’nin üzerinde teknoloji şirketinin CEO’ları buradalar. Bunların 101’i unicorn statüsünde.” dedi.

Geçen hafta yayımlanan risk raporunda ortaya çıkan birkaç başlık olduğunu söyleyen Göksu, yapay zekânın 10 yıllık riskler arasında 6. sırada yer aldığını, 2 yıllık risklerde ise yine teknolojik dönüşümün olduğunu belirtti.

“Yapay zekâ sürekli yeniliklerle karşımıza çıkıyor” diyen Göksu, yapay zekânın ülkeler arasında var olan uçurumları daha da derinleştirebileceğini kaydetti. Öte yandan Göksu, Davos Zirvesi’nde uzun vadeli risklere yönelik perspektifler oluşturacaklarını söyledi.