Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dünya Ticaret Örgütü Genel Sekreteri Azevado geçtiğimiz yıl dünya ticaretinde yüzde 2,1'lik bir artış olduğuna işaret ederek, bu yıl artışın yüzde 4,7 olmasını beklediklerini söyledi.

Azavado,"Ticarette toparlanmaya karşılık büyüme hızı 2015 yılına kadar yüzde 5.3'lük ortalamaların altında kalacak" dedi.

Küresel ticaretin hızlanmasında belirleyici unsurun Avrupa ekonomisindeki toparlanma olduğunu söyleyen Azavado, "Eğer ülkelerin büyüme rakamları doğru çıkarsa, bu yıl dünya ticaretinde geniş kapsamlı fakat ılımlı bir yükseliş bekleyebiliriz. Bu büyüme 2015 yılında daha da güçlenebilir" dedi

Geçen yıl dünya ticaretindeki yavaşlamanın, gelişmiş ülkelerin ithalat taleplerinin yüzde 0,2 düzeyinde gerilemesinden kaynaklandığını vurgulayan Azevedo, gelişmekte olan ülkelerin ithalat rakamlarının yüzde 4,4 arttığının altını çizdi.

Azavedo, ihracatta ise geçtiğimiz yıl çok az bir artış gerçekleştiğine dikkati çekerek, gelişmiş ülkelerin ihracatının yüzde 1,5, gelişmekte olan ülkelerin ihracatının yüzde 3,3 arttığını söyledi.