Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Slovyansk bölgesinde çıkan çatışmalarda en az üç kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, bir üst düzey güvenlik yetkilisi Rusya'yı şiddeti kullanarak saldırıya geçmek için zemin hazırlamakla suçladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın  web sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün erken saatlerde üç aktivist barikat görevindeyken vurularak hayatını kaybederken, diğer üç kişi ise yaralandı. Ukrayna Güvenlik Servisi ise saldırının sabotajcılar tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Ukraynalı ulusalcı grup Pravyi Sektor'ü şiddet uyguladığı nedeniyle suçlarken, Pravyi Sektor tarafından bu iddialar yalanlandı. Kiev'deki Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Viktoria Syumar, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın suçlamaları ve yayınladığı bildirilerin, Ukrayna'yı istila etme hazırlıklarını ortaya koyduğunu söyledi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, dün NBC'ye verdiği röportajda Rusya'yı "dünya için bir tehdit" olarak niteledi ve "Eğer Rusya, askeri güçlerini ve eski KGB ajanlarını geri çekerse, güney ve doğu Ukrayna'da gerginlik diner ve durum istikrar kazanır" dedi.