Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:00'te güncellendi)

Çin'in imalat verisinin zayıflamaya işaret etmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi düştü; Avustralya doları, ülkede enflasyonun beklenmedik şekilde düşmesinin ardından zayıflarken, Portekiz tahvilleri, ihale öncesinde değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong'ta işlem gören Çin hisseleri endeksinin bu ayın en düşük düzeyine gerilemesinin ardından Londra saatiyle 10:00'da yüzde 0.3 düştü. Stoxx Europe 600 Endeksi, Haziran'dan bu yana en iyi 3 günlük rallisini yapması sonrasında yüzde 0.2 düştü. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri lyüzde 0.1'in altında kazandı. Bakır yüzde 0.4 değer kaybetti; nikel ise 14 ayın zirvesindeki kazançlarını genişletti. Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.9 düştü. Euro, bölgede hizmet ve imalatın beklentinin üzerinde büyümesinin ardından yüzde 0.4 güçlenerek 1.3853 dolara yükseldi. Portekiz'in 10 yıllık tahvillerinin getirisi 2006'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics Ltd.'ın öncü göstergesine göre, Asya'nın en büyük ekonomisinde imalat 4. ayında da daraldı. Ukrayna, doğudaki militanlarla karşı operasyonlarını yeniden başlatmayı planlıyor. Boeing Co., Apple Inc. ve Facebook Inc. bugün bilanço rakamlarını açıklayacak ve ABD Ticaret Bakanlığı da yeni konut satışları verisini yayınlayacak.

Çin'deki yavaşlamanın, daha az fon akışına nedne olacak belirsizliği artırdığını söyleyen Union Bank of the Philippines'in yatırım yöneticilerinden Robert Ramos, "Ukrayna da belirsizliği artırıyor" dedi.

 

(13:00'te güncellendi)