Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Çin'in teşvik hamlesi, ABD'deki şirket finansalları ve Yunanistan'ın kreditörlerle yaptığı pazarlıklar. Günün öne çıkan haber başlıkları şöyle:

Çin zorunlu karşılıkları düşürdü

Çin Merkez Bankası bu yıl ikinci kez zorunlu karşılık oranında indirime gitti. Çin MB dün zorunlu rezerv oranlarını 1 yüzde puanı düşürerek, finans krizinden bu yana en büyük indirimi gerçekleştirdi. Ancak ülkedeki hisse senetleri geriliyor.

Çin hisseleri geriliyor

Bu durum Avrupa hisselerinde bu sabah bir yükselişe yol açsa da, Çin Borsalarını pek etkilemedi. Şanghay Bileşik Endeksi denetçilerin spekülatif tradinge karşı önlem almasının ardından yüzde 1.6 kayıp yaşadı.

Yunanistan'da erken seçim ihtimali

Atina'nın kreditörler ile yaşadığı açmaz erken seçim ihtimalini güçlendiriyor. Yunanistan Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis hafta sonunda bir Yunan gazetesine verdiği röportajda, müzakerelerin aksaması halinde seçimlerin bir seçenek olabileceğini kaydetti.

ABD'de şirket finansalları için önemli bir hafta

IBM bugün kar açıklayarak, finansallar için önemli bir haftayı açacak. Bu hafta içinde Google, Facebook, Yahoo, Microsoft ve Amazon'dan karlılık açıklaması gelecek.

Jon Corzine geri mi dönüyor?

WSJ'nin haberine göre iflas eden MF Global'ın eski CEO'su kendi hedge fonunu kurmaya yakın.