Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Topix endeksinin 2007’den bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmeye hazırlanması ile birlikte değerleniyor. Yenin zayıflaması Japon ihracatçıların görünümünü destekledi.

Satışlarını yarısından fazlasını Kuzey Amerika’dan elde eden Fuji Heavy Industries Ltd., yüzde 1.9 prim yaptı. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., General Electric Co.’nun finans işletmesinden varlık satın alımı yapma görüşmelerinde bulunduğu haberinin ardından Topix endeksindeki en büyük artışı kaydetti. Central Japan Railway Co. yüzde 2.5 değerlendi. Yamada Denki Co., yıllık faaliyet karının beklentilerin altında kalması ile yüzde 3.3 geriledi.

Topix endeksi, yüzde 1.4 artış göstererek Tokyo saati ile 12:35’te 1,605.53 puana geldi ve Kasım 2007’den bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Endekste düşen her hisse senedi için üç hisse senedi geriledi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1.1 yükselerek 19,846.46 puan oldu. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 119.42 yenden işlem gördü ve düşüşü ikinci güne taşıdı. ABD hisseleri, teknoloji hisselerindeki yükseliş ile artış gösterdi.