Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Garanti Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Alev Bosut, kredi notunda bir değişim beklemediklerini, Fitch kararının piyasalarda volatiliteye neden olmayacağını söyledi.

Bosut, konuya ilişkin olarak "Türkiye'nin büyüme gönümünde büyük bir değişiklik yok...Borçlarımızı servis edebilme kapasitemiz var. Fiyatlamalar bir miktar yukarı çıkmış olabilir ama bu durum borç alma ve ödeme kapasitesini çok da fazla değiştirmiyor..  Dolayısıyla bunu ekonomik bir temele oturtarak yapabilmesi çok zor...Reformlar hızlı şekilde geliyor, ev ödevimizi yapmaya çalışıyoruz, güçlü büyüme var. Biz not düşüşünü şu an zor görüyoruz." dedi.

Not görünümünde ise negatife çekilme ihtimali olduğunu söyleyen Bosut, kararın piyasaya olası etkisine dair soruya ise "Çok büyük bir fiyatlama beklemeyiz, volatilite yaratabilir ama oradan geri dönüş olur" yanıtını verdi.



"KURDA 2.95'İN ÜSTÜ, BorsaDA 75 BİN GÖRÜLÜR"

Ekspres Yatırım Danışmanlığı Grup Müdürü Erdoğan Turan da Fitch'ten değişiklik beklemediğini belirterek "Eğer not görünümü negatife çekilirse kurda tekrar 2.95'in üzerine hareket, borsada 75 bine doğu düşüş olur. Yıkım olmasa da ufak bir can sıkıntısı olur ama ben ne görünüm ne de notta bir değişiklik beklemiyorum. Çünkü darbe girişiminin ekonomideki sonuçlarını görmek için biraz beklemek gerekiyor" dedi.

Saxo Capital Menkul Değerler Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy ise "Fitch'in Türkiye'nin notunu değiştirmesini beklemiyorum çünkü not düşüşü için gerekçe yok, Türkiye'nin kazanımlarında herhangi bir kayıp yok. Notun inmesi aceleci ve siyasi bir karar olur, indirimi haketmiyoruz. Hem görünümü, hem notu koruyacaktır" dedi.

Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesinin bu akşam açıklanması bekleniyor. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir", not görünümünü ise "durağan" seviyede tutuyor.