Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler Valiler Toplantısı öncesinde HABERTÜRK'ten Çimen Çetin'e konuştu.

ÇUKURCA'DAKİ OPERASYONLAR 

Orgeneral Güler eylül ayının başından bu yana devam eden operasyonlarla ilgili; "Bir ölüm kalım savaşı veriliyor. Kuzey Irak'tan girerek terör saldırıları için hazırlık yapan PKK'lıların sınır güvenliği açısından bölgedeki en önemli nokta olan Kaletepe'den tamamen sökülüp atıldı. Sadece Çukurca değil bölgede tespit edilen 12 nokta tamamen temizlenecek. Kars, Bingöl, Tunceli, Şırnak ve Ağrı'daki krtik bölgeler, örgütün girdiği adresler belli bir takvim içinde tek tek girilerek temizlenecek. Bu süreçte verdiğimiz şehitler bizi çok üzüyor, bir tanesinin tırnağını 500 teröriste değişmeyiz." dedi.

RAKKA VE MUSUL'A OPERASYON İDDİASI

Orgeneral Yaşar Güler DAEŞ'in temizlenmesi için Rakka ve Musul'a da operasyon yapılması gerektiği görüşleri ile ilgili; "İyi değerlendirilmesi gereki" ifadesini kullandı.

KORUCULAR

Güler korucuların Uzman Jandarma statüsüyle terörle mücadelede daha aktif kullanılacağına ilişkin haberlerle ilgil; "Böyle bir çalışma yok, bu haberler korucuların beklentilerinden kaynaklanıyor ancak bu talep değerlendirilebilir."

 

Habertürk