Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Commerzbank, bugün açıklanan ve beklentiyi karşılayamayan 2. çeyrek ekonomik büyüme verisinin ardından Türkiye'ye ilişkin büyüme beklentilerinde revizyona gitti.

Commerzbank, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini 2016 için %3'ten yüzde 2.3'e, 2017 için %2.1'den %1.9'a düşürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomi, yılın ikinci çeyreğinde % 3,1 büyüdü. Beklenti %3.7 büyümeydi. Bu yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme verisi ise % 4.8'den % 4.7'ye revize edildi. Sektörel bazda cari fiyatlarla en yüksek büyüme hızı, %24,6 ile "kamu yönetimi ve savunma; zorunlu sosyal güvenlik" sektöründe kaydedildi. 

Veriyi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, küresel gelişmeler ve yurt içi faktörlerin 2016 büyüme hızını sınırlandırıcı etki yarattığını belirterek, önümüzdeki dönemde sağlıklı ve yüksek oranlarda büyümeye devam etmek için yurt içi tasarruflar ve yatırımların artması gerektiğini söylemiş, Maliye Bakanı Naci Ağbal ise ekonominin ılımlı bir büyüme performansı sergilediğini, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışmaya devam edeceğini ifade etmişti.