Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL 'Merkez Bankaları' haftasında 2.97 seviyelerindeki seyrini yeni günde de sürdürüyor. Dün 2.9770'den kapanan dolar/TL yeni güne 2.9760'dan başladı ve bu seviyelerdeki seyrini koruyor. Euro/TL de 3.3304'ten işlem görüyor.

Bugün yurtiçinde TCMB Beklenti Anketi açıklandı. Ankete göre, Eylül'de Dolar/TL'de yılsonu beklentisi 3.0684'ten 3.0662'ye geriledi. Yıl sonu enflasyon beklentisi ise % 8.21'den % 8.07'ye geriledi. Bugün ABD'de Ağustos ayı konut başlangıçları verisi açıklanacak.

DOLAR İÇİN KRİTİK VİRAJ: FED 

Ancak piyasalar için asıl önemli viraj yarınki Fed kararı olacak. Fed toplantısı bugün başlayacak, faiz kararı yarın açıklanacak. Son gelen karışık ekonomik veriler, faiz artışı için destekleyici olmadı. Bloomberg'in anketine göre bu ay faiz artırımı %15 olarak fiyatlanıyor. Aralık içinse bu oran %54 olarak görülüyor. Bazı uzmanlara göre Başkan Janet Yellen karar sonrası düzenleyeceği basın toplantısında gelecek toplantıda artış ihtimalinin 'canlı' olduğunu söyleyebilir.



Perşembe günü yurtiçinde açıklanacak TCMB'nin faiz kararı, kur için diğer kritik eşik olarak öne çıkıyor. Piyasalardaki genel beklenti, faiz koridorunun üst bandında indirimlerin devam edeceği yönünde.

Uzmanlar kurun kısa vadede seyrinin TCMB ve Fed'in kararına bağlı olacağını ifade ediyor. Merkez Bankası'nın üst bantta yapacağı 25 baz puanlık indirimin Türk Lirası'nda olumsuz etki yapmayacağına da dikkat çekiliyor.