Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, işlemlerin son saatlerinde yön değiştirerek geniş tabanlı rallisiyle bütün endüstri gruplarını yukarı çekti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, daha erken saatlerde gerçekleştirdiği yüzde 0.3'lük düşüşün ardından, Londra saatiyle 16:24'te yüzde 0.7 yükseldi. Telekomünikasyon ve gayrımenkul şirketleri, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri iç borça bağlı olan düşüşlerinin ardından bugün en çok yükselenler oldu. Maden hisseleri ve enerji üreticileri, emtia artışıyla yükseldi. 

Avrupa hisseleri göstergesi, Trump'ın başkanlığa gelmesinin yarattığı endüstriler arası performans ayrılığının ardından, bugün içerisinde kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

Londra Barclays Plc yatırım stratejisi müdürü William Hobbs, "Avrupa hisseleri, potansiyel olarak dar bir aralıkta işlem görmeye devam edecek" dedi ve "Yaklaşan İtalyan referandumu, Trump yönetiminin oluşturulması ve Fransa'daki seçimler, yatırımcıları 'önce söyle, sonra karar ver' gibi bir mentaliteye itecek bir kombinasyon oluşturabilir" diye konuştu.