Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri ABD'de cuma günü zayıf gelen verilerin dolara baskı yapmasıyla yükseliyor. Çoğu Hazine tahvili de bugün yükseldi.

Çin'de onshore yatay seyrederken 10 yıllık hazine tahvilleri yükseldi. Şanghay Borsası 3. günde de artarken Hang Seng Endeksi 6. günde de yükseldi. Çin'de sanayi üretimi %7 artış beklentisine karşılık %6.5 arttı. Perakende satışlar %10.7 ile beklentinin hafif altında kaldı.

Güney Kore wonu Kuzey Kore'nin yeni füze denemesinin ardından 2 haftanın zirvesine yükseldi. 10 yıllık hazine tahvilleri ve Kospi endeksi yükseldi.

Tayland bahtı beklentiden iyi gelen büyüme verisinin ardından yükselişini sürdürdü, 10 yıllık hazine tahvilleri değerlendi. Ülkede ilk çeyrek büyümesi yıllık %3.3 oldu. Beklenti %3.1'di.

Endonezya'da 10 yıllık hazine tahvilleri ve rupi yükelirken Jakarta borsası yatay seyretti. Filipin pesosu değer kazanırken borsa düştü.

Malezya ringiti 2. günde de yükseldi, FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi geriledi.

Commonwealth Bank of Australia stratejistleri ABD'de yavaşlayan enflasyon ve hayal kırıklığı yaratan perakende satış verilerinin faiz artış beklentilerine baskı yaptığını belirtirken doların bu hafta aşağı yönlü düzeltme için alanı olduğuna dikkat çekiyor.