Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in 2-3 Mayıs'ta düzenlediği toplantı tutanaklarında, çoğu Fed yetkilisi, parasal sıkılaşmanın "yakın" bir zamanda yapılmasının uygun olabileceğini belirtti. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yetkilileri, ekonomideki yavaşlamanın geçici olduğuna dair daha çok kanıt beklemenin mantıklı olacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra, Fed'in bilanço planı, 3 ayda bir daha az miktarda tahvili yeniden borçlandıracak.    

Fed yetkilileri, kademeli sıkılaşmayı uygun bulmaya devam ediyor. Çoğu Fed yetkilisi, enflasyon verisinin geçici faktörleri yansıttığını bildirirken, birkaç Fed yetkilisi, enflasyon hedefine ulaşma sürecinin yavaşladığına ilişkin endişe duyduğunu belirtti. Yüzde 4.5 oranındaki işsizliğin ise Fed yetkililerinin uzun vadeli hedefinde veya bu seviyenin altında olduğu not edildi. 

Fed'in Mayıs ayı tutanaklarında, yeniden yapılacak yatırımların kademeli olarak yürürlülükten kaldırılma planının taslağı oluşturuldu. Neredeyse bütün Fed yetkilileri, 2017 yılı içerisinde varlıkları azaltmaya başlamaktan yana.  

Çoğu Fed yetkilisi küresel risklerin daha da azalacağını öngördü. Bir takım Fed yetkilisi ise düzenlemelerin azaltılmasının finansal riskleri artırabileceği görüşünde.