Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

HSBC Holdings Plc'ye göre Çin'in ekonomideki finansal riski azaltma çabasını sürdürmesiyle birlikte Çin Merkez Bankası (PBOC) büyük bir ihtimalle piyasa faizlerini daha fazla yükseltecek.

Hong Kong'da “PBOC'nin son dönemde likidite koşullarını genişletmek için bazı adımlar atmış olmasıyla birlikte, önümüzdeki dönemde merkez bankasının açık piyasa işlemleriyle ılımlı likidite sıkılığı bekliyoruz” diyen HSBC gelişen piyasalar tahvil araştırma birimi yöneticisi Andre de Silva, “Yakın zamanda sonuçlanan Ulusal Finansal Çalışma Konferansı'nda regülasyonların sürdürülmesi ve ekonomide borçluluğun azaltılması çağrısıyla birlikte, Çin'de işlem gören hazine tahvillerinde aşağı yönlü beklentimizi koruyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Silva, “10 yıllık Çin tahvillerinde faizin hala yüzde 4 seviyesine yükseliş bekliyoruz ve eğrinin yakın tarafında daha yüksek swaplar için pozisyonlanma öneriyoruz. HSBC PBOC'nin gösterge 1 yıllık borç verme faizi ve mevduat faizinde değişiklik beklemiyor” şeklinde görüş bildirdi.