Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed Başkan adayı Jerome Powell'ın Aralık ayında faiz artırımı için gerekçelerin bir araya geldiği konusundaki görüşüne katıldığını söyledi ve merkez bankasının ABD'nin üçüncü en uzun büyüme döneminin sürmesi için para politikasını kademeli sıkılaştırması gerektiğini tekrarladı.

Mester, Perşembe günü Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Bir süredir bu düşüncedeyi. Ekonominin bulunuğu yer dikkate alındığında, faizleri kademeli olarak yükseltmemiz gerek", dedi ve "Büyüme sürdürülebilir bir hızda. İşgücü piyasası iyileşmeye devam ediyor. Şüphesiz, enflasyon hedefimizin altında, ancal kademeli olarak yüzde 2 seviyesine yükselme yolunda" şeklinde görüş bildirdi.

Mester, faizlerin oldukça uzun bir süredir çok düşük olduğunu ve para politikasının önceden önlem şeklinde oluşturulması gerektiğini söyleyerek, "Ekonomi 2018 yılına sağlam bir ivmeyle giriyor. Ancak yüzde 3'ün çok üzeri,nde sürdürülebilir bir büyüme sağlamak güç" şeklinde konuştu.

2014 yılından bu yana Cleveland Fed'in başkanlığını yürüten Mester, 2018 yılındaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılaronda oy hakkına sahip olacak.