Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan Şekerbank Başekonomisti Gülay Elif Girgin Afrin operasyonunun ekonomiye çok etkisi olmayacağını öngördü. Girgin "Konuşulan ve planlanan şey; operasyonun kısa vadeli olması..Şu ana kadar uluslararası kamuoyundan da ciddi bir tepki alınmadı. O anlamda çok fazla etkisi olacağını düşünmüyorum. Ama takip edilmeli" diye konuştu.  

ENFLASYON BEKLENTİSİ

Girgin MB'nin son toplantısında enflasyon konusunda açıklamalarını olumlu bulduğunu belirterek "Enflasyonda bir dönem baz etkisiyle yavaşlama olacak ama Mayıs'ta beklentimiz tekrar çift haneye gelmesi." dedi. Enflasyonun yıl sonunda minimum yüzde 8.5 seviyesine inebileceğini öngören Girgin çift hane ihtimalinin hala yüksek olduğuna da dikkat çekti.

Girgin TL'nin bu yıl geçen sene kadar yüksek baskı altında olmayacağını, yıl sonu beklentilerinin 4.06 seviyesi olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de bugünkü konuşmasında Afrin operasyonunun ekonomiye yansımasının son derece sınırlı olduğunu belirtmiş ve "Bütçemiz güçlü, mali alanımız çok. Yatırımcılarımız rahat olsun etki sınırlı kalacak; kısa sürecek bir operasyon ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemde terör riskini azaltacaktır." ifadesini kullanmıştı.