Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 yıl vadeli TLREF’e endeksli 3 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ile 6 yıl vadeli değişken faizli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracında toplam 13,2 milyar TL borçlandı.

4 yıllık TLREF’e endeksli tahvil ihalesinde teklif tutarı 29,5 milyar lira olurken, net satış 7,32 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu tahvilde dönemsel faiz yüzde 10,66 oldu.

6 yıllık değişken faizli tahvil ihalesinde teklif tutarı 15,8 milyar lira olurken, net satış 5,88 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu tahvilde dönemsel faiz yüzde 20,79 oldu.

Hazine iki tahvilde ihale öncesi 12 milyar TL borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4 yıl vadeli TLREF’e endeksli 3 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ile 6 yıl vadeli değişken faizli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesi piyasa yapıcılar ile kamudan toplam 12 milyar lira borçlandı.

4 yıllık TLREF’e endeksli tahvilin ihalesi öncesinde piyasa yapıcılardan 15 milyar liralık teklif gelirken, 6 milyar liralık satış gerçekleştirildi. Bu tahvilde kamuya satış yapılmadı. 6 yıllık değişken faizli tahvilin ihalesi öncesinde piyasa yapıcılardan 9,25 milyar liralık teklif gelirken, 5 milyar liralık satış gerçekleştirildi. Bu tahvilde kamuya 1 milyar lira satış yapıldı.