Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Asya piyasalarında Çin yönetiminin açıkladığı %5’lik büyüme hedefi ve 52,5 ile beklentinin biraz altında açıklanan şubat ayı Caixin hizmet PMI verisi takip edildi.

Buna ek olarak Goldman Sachs'tan Sharmin Mossavar-Rahmani, Çin Borsasındaki büyük düşüşlerin ülkeye yatırım yapmayı düşündürmek için yeterli olmadığını söyledi. Bu gelişmelerle Asya borsaları karışık seyrederken, Çin hisseleri yükseldi.

Japon Nikkei 225 endeksi Pazartesi günkü kapanış rekorunu tazeledi ve bir ara 40 bin 226’ya kadar çıktı. Hong Kong Hang Seng Endeksi, Avustralya ve Güney Kore borsaları ile birlikte düştü. ABD hisse senedi vadeli endeksleri Pazartesi günü S&P 500’deki küçük düşüşün ardından bu sabah ekside.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi dünkü 3 baz puanlık yükselişin ardından bu sabah fazla değişim göstermedi. Bloomberg Dolar Endeksi yatay.

Bostic’ten üçüncü çeyrekte faiz indirimi beklentisi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD Merkez Bankası’nın ilk faiz indirimini bu yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştirmesini, politika değişikliğinin ekonomiyi nasıl etkilediğini değerlendirmek için takip eden toplantıda faiz oranlarının sabit bırakılmasını beklediğini söyledi.

Bostic, Pazartesi günü yaptığı değerlendirmede, faiz indiriminin halihazırda yeni bir talep patlaması yaratabileceğinden endişe duyduğunu ifade etti. Bunun, faizleri hızlı bir şekilde indirmemek için bir sebep olduğuna işaret eden Bostic, “Ben olsam arka arkaya faiz indirimleri beklemezdim. Belirsizlik göz önüne alındığında, faiz indiriminin ardından piyasalardaki katılımcıların, iş dünyası liderlerinin ve hanehalkının buna nasıl tepki verdiğini görmenin cazip olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bostic’in açıklamaları Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta ABD Senato’sunda yapacağı yarı yıl sunumu öncesinde geldi. Powell’ın da bu sunumda faiz indirimleri konusunda aceleci davranmayacakları yönünde daha önce verdiği mesajı güçlendirerek yinelemesi bekleniyor.