Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Dünya çapında 176 ülkede, 400 bin işlem noktasında hizmet veren, Aktif Bank çatısı altında yer alan para transfer şirketi UPT, iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) önde gelen bankalarından Asbank ile iş birliğine giden UPT, altyapısıyla bütün KKTC’yi kapsayarak geniş ürün yelpazesini tüm KKTC’ye sunmayı ve KKTC’nin kapılarını tüm dünyaya açmayı hedefliyor.

‘İki güçlü markanın yakaladığı sinerjiyle sektöre önemli katma değer sağlayacağız’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, şunları dile getirdi: “Finansal teknolojiler ekosistemimizin lider parçalarından biri olan para transferi şirketimiz UPT, heyecan verici iş stratejilerini geliştirmeye devam ediyor. Bugün global arenada da öncü olan iştirakimiz UPT ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önde gelen bankalarından Asbank arasında stratejik bir iş birliğine imza atıyoruz. İki güçlü markanın yakaladığı sinerjiyle sektöre önemli katma değer sağlayacağımıza ve etkileyici sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.”


‘Global arenada açılımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan UPT Genel Müdürü Murat Kastan ise şu açıklamayı yaptı: “UPT olarak bugün geldiğimiz noktada dünya nüfusunun yüzde 95’ine para gönderimini mümkün kılarken iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda KKTC’nin köklü bankalarından Asbank ile ortaklığımızdan dolayı mutluyuz. Her iki şirketin de benzer müşteri odaklı etik değerleri ve yenilikçi yaklaşımları paylaştığını gördük. Güç birliğiyle ortaya çıkan hızlı, şeffaf ve güvenilir para transferi hizmetlerimiz sayesinde müşterileri memnun ederken geliştirdiğimiz teknolojimiz ve transfer ağımızla uygun maliyetlerde para transferine imkân sağlayacağız. UPT olarak global arenada açılımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

‘Kuzey Kıbrıs’ın finansal açıdan dünyaya erişilebilirliğine katkı sunacak’

Asbank Genel Müdürü Çağatay Karip, iş birliğiyle ilgili şöyle konuştu: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içinde genişleyen nüfus, yükselen ekonomik aktivite ve paralelinde müşteri sayısının artmasını takiben UPT ile imzalamış olduğumuz bu sözleşme Asbank için çok büyük bir öneme sahip. Bankacılık sektöründe hizmet ve ürün çeşitliliği ile dijital kanalların kullanımı her geçen yıl daha çok ön plana çıkıyor. Kuzey Kıbrıs’ın finansal açıdan dünyaya erişilebilirliğine katkı sunacak bu sözleşmenin imza atan iki kuruma ve müşterilerimize hayırlı olmasını dileriz.”