Advertisement

Asya hisse senetleri, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Hillary Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde e-posta kullanımı konusunda suçsuz olduğu yolunda Temmuz ayındaki kararını teyit ettiğini açıklamasının ardından yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0. yükselerek Tokyo saati ile 09:01'de 136.93 seviyesine çıktı. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında yüzde 1 değer kaybetmesinin ardından yüzde 1.2 yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları ve Meksika pesosu da sıçrama yaptı. Asya hisse senetlerinin gösterge endeksi, FBI'ın yetkilendirlmemiş e-posta serverı kullandığı için Clinton hakkında yeniden soruşturma başlatmasının ardından, anketlerde Trump'ın yükselişe geçerek arayı kapatması sonrası, son iki haftada düşerken, Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) 1980'den bu yana en uzun günlük düşüş serisini gerçekleştirdi.

Sydney'de Rivkin Securities stratejisti James Woods, "Para birimlerindeki hareketlere bakıldığında, risk alma rallisi görüypruz," dedi ve "Eğer Clinton yeniden farkı açarsa, bu durum piyasa için çok olumlu olacak. ABD seçimlerinin yoldan çekilmesi iyi olacak. Böylece yatırımcılar yeniden karlar ve ekonomi üzerinde odaklanacak" şeklinde görüş bildirdi.



FBI Dikrektörü Comey, Pazar günü Kongre'ye yazdığı mektupta, yeni e-postaların incelenmesinin ardından, Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde e-posta kullanımı konusunda suçsuz olduğu yolunda Temmuz ayındaki kararı teyit ettiklerini kaydetti. Comey, bir hafta önceki mektubunda, kurumunun yeni e-postaları incelediğini duyurmuştu.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.8 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 1.4 tırmandı.