Advertisement

BIST Banka Endeksi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıklamasının ardından ilk işlem gününde yüzde 4.6 düşerek Türkiye hisselerindeki kayıpların başını çekti. 



Türkiye'nin en büyük piyasa değerine sahip iki bankası Garanti ve Akbank, sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 3.9 ile en çok kaybedenler oldu.

Ülkede 2 yıllık tahvillerin faizi ise 58 baz puan yükselerek yüzde 20.35'e ulaşırken 10 yıllıkların faizi de 72 baz puanlık yükselişle yüzde 17.79'a çıktı. 

BGC Partners Securities'den Muge Koen, "2 yıllıkların faizinin yüzde 20'yi aşmasıyla hem takipteki alacaklara hem de kar marjlarına ilişkin endişeler artıyor" dedi ve "Dikkatler, TCMB'nin Temmuz ayı toplantısına çevrildi. Piyasada TCMB'nin enflasyonla mücadele etmek adına faizleri artıracağı yönünde bir inanç olsa da, yatırımcılar artık faizlerin artıp artamayacağını sorguluyor. Liradaki zayıflık sürdükçe enflasyon kötüleşmeye devam edecek ve bu bir kısır döngü haline gelmekte" şeklinde görüş belirtti.