Advertisement

Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu elemelerinde 3 gün süren mücadeleden Beşiktaş Milangaz ve Banvit takımları mutlu ayrıldı.

Eskişehir’in ev sahipliği yaptığı Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu mücadelesi bugün oynanan 2 maçla tamamlanırken, Beşiktaş Milangaz ve Banvit ilk iki sırayı alarak 8’li Finaller’e kaldılar.

2 Eylül Spor Salonu’nda oynan üçüncü ve son maçların ilkinde Beşiktaş Milangaz ile Hacettepe Üniversitesi karşılaştı. İstanbul temsilcisi baştan sona üstün götürdüğü maçı 78-98 kazanarak grup birinci ve namağlup olarak 8’li Finaller’e yükseldi. 

Gruptaki ikinci maçta Banvit ile Trabzonspor Basketbol karşı karşıya geldi. Tüm maç boyunca süren çekişme maçın sonunda yansıdı ve normal süre 57-57’lik eşitlikle tamamlandı. Uzatma dakikalarında son saniye basketi ile 71-72 Banvit maçtan galip ayrılan taraf oldu.

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda 8’li Final vizesi alan takımlar ev sahibi Aliağa Petkim ile Anadolu Efes oldu.

İzmir’in Aliağa ilçesinin ev sahipliği Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu mücadelesi tamamlanırken, Aliağa Petkim ve Efes Pilsen ilk iki sırayı alarak 8’li Finaller’e kaldılar.

Aliağa ENKA Spor Salonu’nda oynan üçüncü ve son maçların ilkinde Pınar Karşıyaka ile Türk Telekom karşılaştı. Başkent ekibinin gruptan çıkabilmesi için İzmir temsilcisini en az 21 sayı farkla yenmesi ve Anadolu Efes’in de Aliağa Petkim’i mağlup etmesi gerekiyordu. Ancak Türk Telekom maçı 83-84 kazanabildi ve bu kez Pınar Karşıyaka 8’li Finaller’e kalabilmek için günün ikinci maçını beklemeye başladı.

Gruptaki ikinci maçında Türk Telekom’u mağlup ettikten sonra Başkent ekibinin Pınar Karşıyaka’yı yenmesiyle gruptan çıkma yolunda umutlanan Aliağa Petkim’in amacına ulaşması için Anadolu Efes engelini aşması gerekiyordu. Saha ve seyirci avantajına sahip olan İzmir temsilcisi, 18:00’de başlayan son grup maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkarken, ilk ikiyi garantileyen Lacivert-Beyazlılar da namağlup unvanlarını korumayı hedefliyorlardı.

Aliağa Petkim, güçlü rakibi karşısında Aliağa ENKA Spor Salonu’nu dolduran taraftarlarının da desteğiyle müthiş bir mücadele sergiledi. 25-25 eşitlikle tamamlanan ilk yarının ardından üçüncü periyoda 12-2’lik seriyle girerek farkı açan ev sahibi, başarılı savunmasını sürdürüp maçı 55-60 kazanmayı başarırken, Ümit Sonkol da 22 sayı- 15 ribaundla yıldızlaştı. Aliağa Petkim bu sonuçla ve ikili averajla C Grubu’nun lideri olurken, Anadolu Efes 5 puanla ikinci sırayı aldı. Böylece her iki takım da Spor Toto Türkiye Kupası Finalleri’ne kaldı.

www.tbf.org.tr