X

Günü kurtarmakla Euro kurtulmaz

Euro Bölgesinin güney kenarındaki ülkelerdeki borç sorunu için çeşitli öneriler ortaya atılıyor. Önerilerin çoğu günü kurtarma üzerine kurulu. Örneğin, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) borçlanmada zorlanan ülkelerin bonolarını daha yoğun alması öneriliyor. ECB'nin IMF'ye borç verip bu paralarla IMF'nin zordaki ülkelere mali destek vermesi arzulanıyor. Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun kaynakları artırılarak borç sorunu içindeki ülkelere destek olması isteniyor. Kısacası, borçlanmakta zorlanan ülkelerin bir biçimde borçlanabilmelerinin sağlanmasına çalışılıyor. Gün kurtarılmaya çalışılıyor. Dünkü yazımda söz ettiğim zaman kazanmaya oynanıyor.
Bu ülkelerin buraya nasıl geldikleri çok fazla sorgulanmıyor. Bir biçimde borçlanmakta zorlanan ülkeler borç bulabilseler de, bir daha böyle bir sorunun yaşanmaması için yapısal neler yapılması gerektiği üzerine fazla kafa yorulmuyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi