X

Ekonomi beklentilerin üzerinde büyüyor

Yılın üçüncü üç ayında (temmuz-eylül dönemi) Türkiye ekonomisi reel olarak yüzde 8.2 büyüdü. Son bir yılda ekonomik büyüme yüzde 9.5 oldu. 2011 yılının tümünde yüzde 8'e yakın bir büyüme yakalanması şaşırtıcı olmayacak. Yılın üçüncü üç ayında da ekonomik büyümenin çok önemli bir bölümü iç talep büyümesinden kaynaklanıyor. İlk kez, bu denli bir büyümenin kaydedildiği bir dönemde net dış talep büyümesi de toplam ekonomik büyümeye olumlu katkı yaptı. Bu verileri ihtiyatla karşılamak gerekse de, temmuz eylül döneminde yüzde 8.2'lik büyümenin yüzde 7.6'lık kısmı iç talep büyümesinden, yüzde 0.6'lık kısmı dış talep büyümesinden geldi.
Takvim ve mevsimsel etkilerden arındırılmış milli gelir 2009 yılının ikinci üç ayından bu yana her üç ay bir önceki üç aya göre artış gösteriyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi