X

Sanayi üretimi ekonomi politikalarını dinlemiyor

Reel sektör ekonomi politikalarına pek cevap vermiyor gibi görünüyor. Bir yıldır cari işlemler açığını kontrol etmeye yönelik bazı politikalar devreye sokuldu. Ama, cari işlemler açığının ana kaynağı olan imalat sanayi üretimi bu politikalara arzulanan tepkiyi, arzulanan dozda vermedi. İmalat sanayi üretimi kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.7 büyüdü.
2010 yılında ortalama 14.4 büyüyen imalat sanayi üretiminin 2011 yılının kasım ayı itibarıyla ortalama yüzde 1 0.5 büyümesi yumuşak iniş olarak adlandırılabilir. Ama, bu denli yavaş bir iniş için yüklenilen maliyetin, kaybedilen irtifa ile karşılaştırıldığında, değer olup olmadığı tartışmalı. Tartışmalı olan bir diğer konu da ekonomiyi soğutmaya yönelik seçilen politika araçlarının gerçekten uygun olup olmadığı ve bu politikaların etkinliği.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi